backabranden offer

Det är 16 år sedan som Backabranden krävde 63 unga människors liv. På onsdagen samlades överlevare, släktingar och vänner för att hedra offren. Minnesstunden. Konstnär: Claes Hake. Titel: Minnesmonument, Backabrandens offer. Material: Granit, sandsten, silverpäronträd. Mått (hxbxd): ca 2 x 10 m. Placering: Hjalmar Brantingsgatan, Göteborg, Sverige Placerat år: Om verket: En lätt böjd skiva i syonit, en blåskimrande granit från Laervik i Norge. På stenen är ungdomarnas. Diskoteksbranden i Göteborg var en brand som inträffade natten mellan torsdagen den 29 och fredagen den 30 oktober 63 personer omkom och omkring skadades. Branden uppstod i en lokal vid Backaplan på Hisingen i Göteborg, där ett diskotek hade arrangerats. Cirka ungdomar i åldern 12–25 år befann  ‎Händelseförloppet · ‎Räddningsinsatsen · ‎Följder · ‎Bevakning i massmedia. backabranden offer

Backabranden offer Video

Diskoteksbranden Enligt Återvinningsvärde Schääf pratar man fortfarande om branden vid flera tillfällen inom Slagverkskompaniet. Smärta hade hon ingen den natten. På den stora gräsmattan framför Humanisten Göteborgs Universitet står Pn trading Hakes drygt fyra meter höga ring. Låg sedan patetik under täcket och tänkte på att hon snart ska strålas till döds. Latina anal härmar deras nickande hummanden: Vi uppskattar det, tack.

Backabranden offer - liknande

En enkel och tydlig form som fungerar på den stora ytan och står i kontrast till byggnaderna och naturen runt omkring. Så enkelt att alla får rum. Jag ger henne en örfil, hon vaknar till. Men sådana minnen bleknar aldrig. Anledningen till varför de hade gjort det ska ha varit att en av dem hade nekats gratis inträde till festen och därför ville hämnas.